Living Lab Moncayo
LIVING-LAB PROJECTE MYCOTOUR
7 i 8 de maig 2024
Cap a una xarxa internacional de Parcs Micoturístics (Fungi Friendly Forest):
Presentació del Parc Micològic del Moncayo.
Coordinació tècnica:
Programa. Dia 7 de maig. Entrada lliure fins a completar aforament.
Saló polivalent de l’Ajuntament de Sant Martí de la Verge del Moncayo (Saragossa, Aragó , Espanya).
16:30 h
Inauguració
16:45 h
El Projecte Mycotour: vertebració i internacionalització del micoturisme al medi rural
Fernando Martínez Peña
Investigador Centre de Recerca i Tecnologia Agroalimentària d’Aragó.
17:00 h
17:30 h
18:15 h
18:30 h
Cuiner investigador. Basque Culinary Center (BCC-Innovation), Sant Sebastià.
Cristina Mallor
Investigadora del Centre de Recerca i Tecnologia Agroalimentària dAragó.
Jean Rondet
CEO. Sens et Territoire, França.
Ana Maria Ferrer Mairal
Investigadora en tecnologia d’aliments. Universitat de Saragossa
José Tazueco
Xef del restaurant Saboya 21, Tarazona.
19:15 h
21:00 h
(Només ponents i experts convidats)
Programa. Dia 8 de maig. Jornada de Matí només per a ponents i experts convidats.
9:00 h
9:30 h
10:00 h
10:30 h
11:30 h
12:00 h
13:15 h
14:30 h
Programa. Dia 8 de maig. Jornada de Tarda. Entrada lliure fins a completar aforament
Saló polivalent de l’Ajuntament de Sant Martí de la Verge del Moncayo (Saragossa, Aragó , Espanya)
17:00 h
“La importància de generar i mantenir inventaris a llarg termini per millorar el coneixement i la gestió dels recursos micològics.” . Ulf Büntgen . Professor de la Universitat de Cambridge, Regne Unit.
“El projecte FUNDIVE i la ciència ciutadana per a la millora del coneixement sobre la biodiversitat micològica”. Sergi de Miguel Magaña . Universitat de Lleida-Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya.
“L’impacte del canvi climàtic en els recursos micològics: El projecte “per bolets”” . Cristina Aponte . CIFOR-INIA, Consell Superior d’Investigacions Científiques, Madrid.
17:45 h
European projects Manager Regió Piemont. Itàlia.
18:30 h
19:00h – 20:30h
20:30 h
Experts participants : gestors i propietaris forestals de Parcs Micològics, associacions micològiques, empreses de base micològica, agents de desenvolupament rural, restaurants micològics i científics internacionals.
-
- Alexis Guerin-Laguette . Secretari del Comitè Científic de l’EMI. Nova Zelanda (online).
- Alexandra Falba . Gastronomia i direcció artística. Montpeller. França.
- Ana Maria Ferrer Mairal . Investigadora en tecnologia d’aliments. Universitat de Saragossa.
- Antonio Moliné . Tresorer de l’Associació Micològica de Camp. Osca.
- Beatriu de la Parra . CEO ECM Enginyeria ambiental. Àvila.
- Bin Wang . CEO Golden Truffles. Austràlia-Xina.
- Cristina Aponte . CIFOR-INIA, Consell Superior d’Investigacions Científiques, Madrid.
- Cristina Mallor . Investigadora del Centre de Recerca i Tecnologia Agroalimentària dAragó.
- David Villada . Cap de Servei de Promoció Forestal. Junta de Castella i Lleó.
- Enrique Arrechea Veramendi . Cap del Servei de Planificació i Gestió Forestal. Govern dAragó.
- Enrique Fernández Villamor . President de la Federació Castellà Lleonesa d’Associacions Micològiques (FAMCAL).
- Fernando Guillén . Cap dels Serveis Agrícoles. Diputació Provincial de Terol.
- Fernando Martínez Peña. Investigador del Centre de Recerca i Tecnologia Agroalimentària dAragó.
- Isabel Doñate . Associació de Truficultors de Terol (ATRUTER).
- Jacob Ramírez . Parc Micològic del Moncayo. President de la Comarca de Tarazona i el Moncayo i Alcalde de Sant Martí de la Verge del Moncayo.
- Jaume Carrasco Carrasco . Institut Regional de Recerca i Desenvolupament Agroalimentari i Forestal de Castella-la Manxa.
- Javier Marcos . Professor curs “Orientador Micològic”. Projecte Fungalia.
- Jean Rondet . CEO. Sens et Territoire, França.
- Jérôme Sauveplane . Territori Micològic Viganès. Regidor Adjunt a l’Alcalde de l’Ajuntament del Vigan, França.
- Jesús Lamata . President Associació Micològica Sant Martí de la Verge del Moncayo.
- Joaquin Latorre Minguell. European Mycological Institute (EMI).
- Joris Masafont . Charte forestière Sud Cévennes, França.
- José Gerardo López Castillo. President de la Federació Andalusa d’Associacions Micològiques (FAMA).
- José Tazueco . Xef del restaurant Saboya21, Tarazona.
- José Antonio Lucas . Cap del Servei Territorial de Medi ambient de Soria. Junta de Castella i Lleó.
- Lourdes Andrés . Presidenta de l’Associació Montes de Soria. Ajuntament de Soria.
- Luis Javier Hernández Bruna . Associació Micològica de Sant Martí de la Verge de Moncayo.
- Maria Martín Santafé . Investigadora del CITA. Govern dAragó.
- Martín de Luis . Departament de Geografia i Ordenació del Territori. Universitat de Saragossa.
- Miguel Ángel Navarro . Diputat dAgricultura. Diputació Provincial de Terol.
- Miguel Ángel Saz . Departament de Geografia i Ordenació del Territori. Universitat de Saragossa.
- Miguel Gimeno . Associació de Recol·lectors Sylvesterra (Terol) i CEO Cistella i Bolets, València.
- Nahuel Pazos . Cuiner investigador. Basque Culinary Center (BCC-Innovation), Sant Sebastià.
- Nuria Mignone . European projects Manager Regió Piemont. Itàlia.
- Pedro Aparicio . Secretari de l´Associació MicoAragón. Alcalde d’Orcajo (Saragossa).
- Pedro Blanco . President Societat Micològica Turolense.
- Rafael Blasco . President del Grup Micològic Caesaraugusta.
- Ricardo Forcadell. CEO Qilex. Consultoria forestal.
- Roberto Serrano Notivoli . Departament de Geografia i Ordenació del Territori. Universitat de Saragossa.
- Rubén Escribano Gil de Gómez . Tècnica Associació de Parcs Micològics d’Aragó (MicoAragó).
- Rubén Hernádez . Servei Territorial de Medi ambient de Saragossa. Govern dAragó.
- Sebastien Diette. CEO d’Alcina, Montpeller, França.
- Sergi de Miguel Magaña . Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya-Universitat de Lleida.
- Simon Egli . Antic investigador de l’Institut de Recerca Forestal de Suïssa (WSL).
- Ulf Büntgen . Professor de la Universitat de Cambridge, Regne Unit.
- Victòria Ruiz Medrano . Universitat de Valladolid.
- Yolanda Santos. Regidora de Turisme. Ajuntament de Soria.
Coordinació administrativa
Direcció i assessoria científica
Participació
Finançament
Coordinació administrativa
Direcció i assessoria científica
Participació
Finançament