Living Lab Vic
TALLER DE CIĆNCIA CIUTADANA PER AL DESENVOLUPAMENT DEL TRUFITURISME
3 i 4 de febrer 2023
T’interessa el trufiturisme? Vols contribuir a la creació i millora d’aquesta experiĆØncia?
Et convidem a participar en aquest laboratori viu āLiving-lab Mycotourā, en un entorn d’experimentació on poder cocrear productes i serveis adequats a les necessitats dels consumidors.
En aquest procĆ©s de cocreació colĀ·laboraran tant els agents implicats en la millora de lexperiĆØncia trufiturĆstica (productors, cuiners, investigadors, etc.) com els usuaris finals. Compartirem experiĆØncies d’ĆØxit en altres territoris i contribuirem, mitjanƧant la ciĆØncia ciutadana, a la millora i la internacionalització del trufiturisme al medi rural.
Coordinació tècnica:
Daniel Oliach
Centre de CiĆØncia i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC)
Fernando MartĆnez PeƱa
Centre de Recerca i Tecnologia AgroalimentĆ ria d’Aragó (CITA)
Assessoria cientĆfica :
European Mycological Institute (EMI)
divendres 3 de febrer
SESSIĆ 2
Planta baixa recinte firal El Sucre | Activitat professional (accés amb inscripció)
De 15.30 a 17.30 h
Sessió orientada a la dinamització i vertebració del sector productiu per al desenvolupament del trufiturisme. La sessió estarà dirigida pel Grup Europeu Tuber (GETT) i les diferents federacions de productors de tòfona europea.
dissabte 4 de febrer
SESSIĆ 1
Planta baixa recinte firal El Sucre | Activitat professional (accés amb invitació)
Sessió orientada a la cadena de valor del sector tofoner, per al desenvolupament i la millora de l’experiĆØncia trufiturĆstica.
De 17.00 a 17.20 h
De 17.20 a 17.40 h
El desenvolupament del trufiturisme al món rural.
JoaquĆn Latorre, investigador de l’Institut Europeu de Micologia (EMI)
MĆ rqueting turĆstic al sector de la tòfona.
Blanca GarcĆa Gómez, investigadora de la Universitat de Valladolid.
De 17.00 a 17.20 h
El desenvolupament del trufiturisme al món rural.
JoaquĆn Latorre, investigador de l’Institut Europeu de Micologia (EMI)
De 17.20 a 17.40 h
MĆ rqueting turĆstic al sector de la tòfona.
Blanca GarcĆa Gómez, investigadora de la Universitat de Valladolid.
Descans
De 18.00 a 18.10 h
De 18.10 a 18.20 h
De 18.20 a 18.30 h
De 18.30 a 18.40 h
De 18.40 a 18.50 h
De 18.50 a 19.00 h
De 19.00 a 19.10 h
El turisme gastronòmic entorn de la tòfona al Piemont.
Nuria Mignone Cirugeda, experta en desenvolupament rural i projectes europeus de la Regió del Piemont (Ità lia)
El turisme de la tòfona a Pietralunga.
Mirko Ceci, alcalde de Pietralunga (ItĆ lia)
El turisme de la tòfona a Califòrnia. El cas de “Napa Truffle Festival”
Paul Thomas, investigador a la University of Stirling, Gran Bretanya.
El turisme de la tòfona a Uzès (França).
Michel Tournayre, president dāhonor del Grup Europeu Tuber.
El trufiturisme a Terol.
Isabel DoƱate, gerent de l’Associació de Truficultors de Terol (ATRUTER).
El trufiturismo en Vic. El cas de “Noir et Blanc”
Clara Busoms, Noir et Blanc.
Turisme entorn d’una explotació tofonera.
d’Encitruf (Sòria)
De 18.00 a 18.10 h
El turisme gastronòmic entorn de la tòfona al Piemont.
Nuria Mignone Cirugeda, experta en desenvolupament rural i projectes europeus de la Regió del Piemont (Ità lia)
De 18.10 a 18.20 h
El turisme de la tòfona a Pietralunga.
Mirko Ceci, alcalde de Pietralunga (ItĆ lia)
De 18.20 a 18.30 h
El turisme de la tòfona a Califòrnia. El cas de “Napa Truffle Festival”
Paul Thomas, investigador a la University of Stirling, Gran Bretanya.
De 18.30 a 18.40 h
El turisme de la tòfona a Uzès (França).
Michel Tournayre, president dāhonor del Grup Europeu Tuber.
De 18.40 a 18.50 h
El trufiturisme a Terol.
Isabel DoƱate, gerent de l’Associació de Truficultors de Terol (ATRUTER).
De 18.50 a 19.00 h
El trufiturismo en Vic. El cas de “Noir et Blanc”
Clara Busoms, Noir et Blanc.
De 19.00 a 19.10 h
Turisme entorn d’una explotació tofonera.
d’Encitruf (Sòria)
Descans
De 19.20 a 20.00 h
Debat i creació del taller de ciĆØncia ciutadana (LivingLab Mycotour) per a la millora i la internacionalització de lāexperiĆØncia trufiturĆstica.

Vols ajudar-nos a millorar el turisme de la tòfona o trufiturisme al medi rural ?
Comparteix els teus coneixements en aquesta iniciativa de Ciència Ciutadana que et proposem des de Mycotour. Si estàs interessat, omple el formulari i comença a col·laborar.

Vols ajudar-nos a millorar el turisme de la tòfona o trufiturisme al medi rural ?
Comparteix els teus coneixements en aquesta iniciativa de Ciència Ciutadana que et proposem des de Mycotour. Si estàs interessat, omple el formulari i comença a col·laborar.
Coordinació administrativa

Direcció i assessoria cientĆfica


Participació







FinanƧament



Coordinació administrativa

Direcció i assessoria cientĆfica


Participació







FinanƧament


