Slide thumbnail
Slide thumbnail

Living Lab Vic

TALLER DE CIƈNCIA CIUTADANA PER AL DESENVOLUPAMENT DEL TRUFITURISME

3 i 4 de febrer 2023

T’interessa el trufiturisme? Vols contribuir a la creació i millora d’aquesta experiĆØncia?

Et convidem a participar en aquest laboratori viu ā€œLiving-lab Mycotourā€, en un entorn d’experimentació on poder cocrear productes i serveis adequats a les necessitats dels consumidors.

En aquest procĆ©s de cocreació colĀ·laboraran tant els agents implicats en la millora de lexperiĆØncia trufiturĆ­stica (productors, cuiners, investigadors, etc.) com els usuaris finals. Compartirem experiĆØncies d’ĆØxit en altres territoris i contribuirem, mitjanƧant la ciĆØncia ciutadana, a la millora i la internacionalització del trufiturisme al medi rural.

Coordinació tècnica:

Daniel Oliach

Centre de CiĆØncia i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC)

Fernando Martƭnez PeƱa

Centre de Recerca i Tecnologia AgroalimentĆ ria d’Aragó (CITA)

Assessoria cientĆ­fica :

European Mycological Institute (EMI)

divendres 3 de febrer

SESSIƓ 2
Planta baixa recinte firal El Sucre | Activitat professional (accés amb inscripció)

De 15.30 a 17.30 h

Sessió orientada a la dinamització i vertebració del sector productiu per al desenvolupament del trufiturisme. La sessió estarà dirigida pel Grup Europeu Tuber (GETT) i les diferents federacions de productors de tòfona europea.

dissabte 4 de febrer

SESSIƓ 1
Planta baixa recinte firal El Sucre | Activitat professional (accés amb invitació)

Sessió orientada a la cadena de valor del sector tofoner, per al desenvolupament i la millora de l’experiĆØncia trufiturĆ­stica.

De 17.00 a 17.20 h

De 17.20 a 17.40 h

El desenvolupament del trufiturisme al món rural.
JoaquĆ­n Latorre, investigador de l’Institut Europeu de Micologia (EMI)

Màrqueting turístic al sector de la tòfona.
Blanca García Gómez, investigadora de la Universitat de Valladolid.

De 17.00 a 17.20 h

El desenvolupament del trufiturisme al món rural.
JoaquĆ­n Latorre, investigador de l’Institut Europeu de Micologia (EMI)

De 17.20 a 17.40 h

Màrqueting turístic al sector de la tòfona.
Blanca García Gómez, investigadora de la Universitat de Valladolid.

Descans

De 18.00 a 18.10 h

De 18.10 a 18.20 h

De 18.20 a 18.30 h

De 18.30 a 18.40 h

De 18.40 a 18.50 h

De 18.50 a 19.00 h

De 19.00 a 19.10 h

El turisme gastronòmic entorn de la tòfona al Piemont.
Nuria Mignone Cirugeda, experta en desenvolupament rural i projectes europeus de la Regió del Piemont (Itàlia)

El turisme de la tòfona a Pietralunga.
Mirko Ceci, alcalde de Pietralunga (ItĆ lia)

El turisme de la tòfona a Califòrnia. El cas de “Napa Truffle Festival”
Paul Thomas, investigador a la University of Stirling, Gran Bretanya.

El turisme de la tòfona a Uzès (França).
Michel Tournayre, president d’honor del Grup Europeu Tuber.

El trufiturisme a Terol.
Isabel DoƱate, gerent de l’Associació de Truficultors de Terol (ATRUTER).

El trufiturismo en Vic. El cas de “Noir et Blanc”
Clara Busoms, Noir et Blanc.

Turisme entorn d’una explotació tofonera.
d’Encitruf (Sòria)

De 18.00 a 18.10 h

El turisme gastronòmic entorn de la tòfona al Piemont.
Nuria Mignone Cirugeda, experta en desenvolupament rural i projectes europeus de la Regió del Piemont (Itàlia)

De 18.10 a 18.20 h

El turisme de la tòfona a Pietralunga.
Mirko Ceci, alcalde de Pietralunga (ItĆ lia)

De 18.20 a 18.30 h

El turisme de la tòfona a Califòrnia. El cas de “Napa Truffle Festival”
Paul Thomas, investigador a la University of Stirling, Gran Bretanya.

De 18.30 a 18.40 h

El turisme de la tòfona a Uzès (França).
Michel Tournayre, president d’honor del Grup Europeu Tuber.

De 18.40 a 18.50 h

El trufiturisme a Terol.
Isabel DoƱate, gerent de l’Associació de Truficultors de Terol (ATRUTER).

De 18.50 a 19.00 h

El trufiturismo en Vic. El cas de “Noir et Blanc”
Clara Busoms, Noir et Blanc.

De 19.00 a 19.10 h

Turisme entorn d’una explotació tofonera.
d’Encitruf (Sòria)

Descans

De 19.20 a 20.00 h

Debat i creació del taller de ciĆØncia ciutadana (LivingLab Mycotour) per a la millora i la internacionalització de l’experiĆØncia trufiturĆ­stica.

Vols ajudar-nos a millorar el turisme de la tòfona o trufiturisme al medi rural ?

Comparteix els teus coneixements en aquesta iniciativa de Ciència Ciutadana que et proposem des de Mycotour. Si estàs interessat, omple el formulari i comença a col·laborar.

Perfil de l'usuari

Conformitat

10 + 3 =

Vols ajudar-nos a millorar el turisme de la tòfona o trufiturisme al medi rural ?

Comparteix els teus coneixements en aquesta iniciativa de Ciència Ciutadana que et proposem des de Mycotour. Si estàs interessat, omple el formulari i comença a col·laborar.

Perfil de l'usuari

Conformitat

8 + 9 =

Coordinació administrativa

Direcció i assessoria científica

Participació

FinanƧament

Coordinació administrativa

Direcció i assessoria científica

Participació

FinanƧament