Slide thumbnail
Slide thumbnail

Living Lab Vic

TALLER DE CIÈNCIA CIUTADANA PER AL DESENVOLUPAMENT DEL TRUFITURISME

3 i 4 de febrer 2023

T’interessa el trufiturisme? Vols contribuir a la creació i millora d’aquesta experiència?

Et convidem a participar en aquest laboratori viu “Living-lab Mycotour”, en un entorn d’experimentació on poder cocrear productes i serveis adequats a les necessitats dels consumidors.

En aquest procés de cocreació col·laboraran tant els agents implicats en la millora de lexperiència trufiturística (productors, cuiners, investigadors, etc.) com els usuaris finals. Compartirem experiències d’èxit en altres territoris i contribuirem, mitjançant la ciència ciutadana, a la millora i la internacionalització del trufiturisme al medi rural.

Coordinació tècnica:

Daniel Oliach

Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC)

Fernando Martínez Peña

Centre de Recerca i Tecnologia Agroalimentària d’Aragó (CITA)

Assessoria científica :

European Mycological Institute (EMI)

divendres 3 de febrer

SESSIÓ 2
Planta baixa recinte firal El Sucre | Activitat professional (accés amb inscripció)

De 15.30 a 17.30 h

Sessió orientada a la dinamització i vertebració del sector productiu per al desenvolupament del trufiturisme. La sessió estarà dirigida pel Grup Europeu Tuber (GETT) i les diferents federacions de productors de tòfona europea.

dissabte 4 de febrer

SESSIÓ 1
Planta baixa recinte firal El Sucre | Activitat professional (accés amb invitació)

Sessió orientada a la cadena de valor del sector tofoner, per al desenvolupament i la millora de l’experiència trufiturística.

De 17.00 a 17.20 h

De 17.20 a 17.40 h

El desenvolupament del trufiturisme al món rural.
Joaquín Latorre, investigador de l’Institut Europeu de Micologia (EMI)

Màrqueting turístic al sector de la tòfona.
Blanca García Gómez, investigadora de la Universitat de Valladolid.

De 17.00 a 17.20 h

El desenvolupament del trufiturisme al món rural.
Joaquín Latorre, investigador de l’Institut Europeu de Micologia (EMI)

De 17.20 a 17.40 h

Màrqueting turístic al sector de la tòfona.
Blanca García Gómez, investigadora de la Universitat de Valladolid.

Descans

De 18.00 a 18.10 h

De 18.10 a 18.20 h

De 18.20 a 18.30 h

De 18.30 a 18.40 h

De 18.40 a 18.50 h

De 18.50 a 19.00 h

De 19.00 a 19.10 h

El turisme gastronòmic entorn de la tòfona al Piemont.
Nuria Mignone Cirugeda, experta en desenvolupament rural i projectes europeus de la Regió del Piemont (Itàlia)

El turisme de la tòfona a Pietralunga.
Mirko Ceci, alcalde de Pietralunga (Itàlia)

El turisme de la tòfona a Califòrnia. El cas de “Napa Truffle Festival”
Paul Thomas, investigador a la University of Stirling, Gran Bretanya.

El turisme de la tòfona a Uzès (França).
Michel Tournayre, president d’honor del Grup Europeu Tuber.

El trufiturisme a Terol.
Isabel Doñate, gerent de l’Associació de Truficultors de Terol (ATRUTER).

El trufiturismo en Vic. El cas de “Noir et Blanc”
Clara Busoms, Noir et Blanc.

Turisme entorn d’una explotació tofonera.
d’Encitruf (Sòria)

De 18.00 a 18.10 h

El turisme gastronòmic entorn de la tòfona al Piemont.
Nuria Mignone Cirugeda, experta en desenvolupament rural i projectes europeus de la Regió del Piemont (Itàlia)

De 18.10 a 18.20 h

El turisme de la tòfona a Pietralunga.
Mirko Ceci, alcalde de Pietralunga (Itàlia)

De 18.20 a 18.30 h

El turisme de la tòfona a Califòrnia. El cas de “Napa Truffle Festival”
Paul Thomas, investigador a la University of Stirling, Gran Bretanya.

De 18.30 a 18.40 h

El turisme de la tòfona a Uzès (França).
Michel Tournayre, president d’honor del Grup Europeu Tuber.

De 18.40 a 18.50 h

El trufiturisme a Terol.
Isabel Doñate, gerent de l’Associació de Truficultors de Terol (ATRUTER).

De 18.50 a 19.00 h

El trufiturismo en Vic. El cas de “Noir et Blanc”
Clara Busoms, Noir et Blanc.

De 19.00 a 19.10 h

Turisme entorn d’una explotació tofonera.
d’Encitruf (Sòria)

Descans

De 19.20 a 20.00 h

Debat i creació del taller de ciència ciutadana (LivingLab Mycotour) per a la millora i la internacionalització de l’experiència trufiturística.

Vols ajudar-nos a millorar el turisme de la tòfona o trufiturisme al medi rural ?

Comparteix els teus coneixements en aquesta iniciativa de Ciència Ciutadana que et proposem des de Mycotour. Si estàs interessat, omple el formulari i comença a col·laborar.

Perfil de l'usuari

Conformitat

3 + 10 =

Vols ajudar-nos a millorar el turisme de la tòfona o trufiturisme al medi rural ?

Comparteix els teus coneixements en aquesta iniciativa de Ciència Ciutadana que et proposem des de Mycotour. Si estàs interessat, omple el formulari i comença a col·laborar.

Perfil de l'usuari

Conformitat

1 + 8 =

Coordinació administrativa

Direcció i assessoria científica

Participació

Finançament

Coordinació administrativa

Direcció i assessoria científica

Participació

Finançament